NAMAZI - PENGESĖ PĖR MĖKATE

Domethënë namazi qenka pengesë e amoralitetit dhe e të gjitha mëkateve. Kush ka thënë kështu? All-llahu xh.sh.!

Domethënë namazi qenka pengesë e amoralitetit dhe e të gjitha mëkateve. Kush ka thënë kështu?

All-llahu xh.sh.!

Sot në trojet tona s’ka turp dhe ka lloj-lloj mëkatesh. Përse? Sepse nuk ka namaz. Në çdo shtëpi, në çdo kënd, në shkolla, në fabrika - nuk ka namaz, pasi që namazi nuk ka arritur në rangun e politikës që të përzihet me të. Pra për atë arsye edhe bëhen dredhitë, vrasjet, ka alkool, ka bixhoz, ka zina (prostitucion), ka ryshfet, ka kamatë, ka të zhveshur, ka jetë luksoze. Me përhapjen e mëkatave në trojet e shehidëve, këtë vatan të trimave duan ta kthejnë në shtëpi të zinaqarëve (prostitucionit), të kenë shtypin pa moral, televizionin ku gjithashtu emitohen filma të ndytë.

Të gjitha këto mëkate dhe marrina janë për vatanin tonë. Përderisa e kemi mbi shpinën tonë, nuk do të kemi e shohim si një pengesë në vendin tonë dhe barrikadë Heqja e barrës prej shpinës dhe e barrikadave mund të bëhet vetëm nëpërmjet namazit. Sepse, një popull që e fal namazin ka të bëjë mëkate dhe të mirret me marrëzira, nga ato, do të lehtësohet si shpendi, do të ngritet si me krah dhe, atëherë do t’i lërë prapa të pamerituarat.

Marrë nga Libri: Përse Namazi

Autorë: Vehbi Karakash

Botues: Fondacioni i Rinisë Islame

0 komente

No Comments!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


Captcha

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To TopXhamia Shqiptare ne Seebach - Cyrih, diten e Premte date 11 Korrik 2014, ne ambjentet e xhamise me rastin e muajit e shenjte te Ramazanit organizoi nje tribune me teme:

Urtesi dhe Mesazhe te Ramazanit

Ligjerues ne kete evenimet ishte i nderuari Dr. Bashkim ef. Aliu dhe hoxha i xhamise Sulejman ef. Rustemi. Aktiviteti u filloi me disa ajete nga Kurani te interpretuara nga Hfz. Gamend Ceka e pasuar me nje ilahi te kenduar nga Besnik Hyseni.

Tribua u transmetua drejtpersedrejti ne Radion Islame dhe Rtvislam.

Per xhematin e rregull te xhamise u shtrua dhe nje iftar. Allahu na bashkofte dhe mundesofte takime te tilla te dobishme. Amin!

Tribuna: Mesazhet dhe urtėsit e Ramazanit - Bashkim Aliu

muajit e shenjte te Ramazanit organizoi nje tribune me teme:

Urtesi dhe Mesazhe te Ramazanit