Shkrime-këshilla islame

Feed Subscription

Kur’ani dhe morali

Shenjtë takojmë në versete qi kanë lidhje të ngushtë me moralin e me rregullat qi udhëzojnë njerëzit në jetë. ... Lexo me teper »

Kėnga dhe Muzika!?

Kënga është zbavitje që i qetëson shpirtrat, i gëzon zemrat dhe i kënaq veshët. Islami e lejon këngën që nuk përmban në vete fjalë ... Lexo me teper »

Njė dua e bėrė nga dijetari Esharavi-u kundėr magjisė

O Allah, zhvlerëso ndikimin e një syri, Që kur rrok trup, sëmundje i sjell, Që po i ra një zemre, mërzi i mbjell! ... Lexo me teper »

Aq i mallėngjyer pėr ta takuar Allahun

Dikush e pyeti Junaid Baghdadi (Allahu le të ketë mëshirë mbi të), “Si u bë që Abu Sa'eed Khazzaz (ishte një njeri i devotshëm) të ishte në ... Lexo me teper »

Motivi i dites se xhuma

Çdo lot e ka një fund dhe fundi i çdo loti është buzëqeshja. Çdo buzëqeshje e ka një fund, dhe fundi i një buzëqeshje është loti. ... Lexo me teper »

Dituria me gjashtė fjalė ..!

Isa alejhi selam kishte takuar një bari delesh në shkretinë dhe i kishte thënë: O njeri, e kalove jetën duke qenë rojtar- barij në shkretirë, sikur ta kish ... Lexo me teper »

Perse o Zot?!

I pa të meta je Ti o Zot që na e sjell ndihmën andej nga se presim! ... Lexo me teper »

Pika e mjaltit vrastare

Një pikë mjalti kishte rënë në tokë dhe një milingonë kishte shkuar aty pranë për ta shijuar mjaltin. ... Lexo me teper »

Kėshilla tė ndritura

Nga: Imam Hasan El-Bena, Allahu xh.sh e mëshiroftë ... Lexo me teper »

Dobitė e dhikrit, pėrmendjes sė Allahut tė Madhėruar

Gjëja më madhështore që e mbron zemrën e njeriut është dhikri, përmendja e Allahut të Madhëruar. Kush e ushtron gjuhën e tij me dhikër, e ru ... Lexo me teper »

Pėrse na ndodhin fatkeqėsitė te ne?

Allahu e ka krijuar këtë botë, që ne të fitojmë parajsën duke ndjekur rrugën e së vërtetës. Për këtë arsye jeta aktuale nuk mund t ... Lexo me teper »

Fjalėt e fundit tė Salaudin Ejubit djalit tė tij el-Malik edh-Dhahirin

Të tërheq vërejtjen nga derdhja e gjakut të pafajshëm sepse gjaku kurrë nuk fle.Të inkurajoj të jesh i mirë me njerëzit dhe të kujdesesh për ... Lexo me teper »

Ndiejmė zbrazėtirė shumė madhe nė shpirt

Ese për Jakup Asipin/ MULLA JAKUP ASIPIT ... Lexo me teper »

Rinia dhe Intimiteti

Kjo temë është goxha e rëndësishme për të rinjtë dhe të rejat. Unë do u drejtohem atyre si një person që i do të mirën. Fjalë ... Lexo me teper »

Si tė bėhesh pėrsonalitet Kur’anorė

Do të mundohemi tu ndihmojmë, juve të dashur të cilët pyetni vetën tuaj këtë pyetje, tu paraqesim disa hapa praktikë të cilët do tu ndihmojn ... Lexo me teper »

Sprovat tė afrojnė drejt Allahut xh,sh,

Po na drejtohet me këto fjalë: Sprovat të afrojnë drejt Allahut xh,sh, të mësojnë të lutësh, ta largojnë me ... Lexo me teper »

Kur salavati mbi Pejgamberin kthehet si shpėrblim

Dijetari i njohur, Sufjan Theuri, na tregon: “Derisa bëja tavaf rreth Qabesë, vërejta një njeri, i cili, për çdo hap që bënte, i çonte salavat Muham ... Lexo me teper »

Respekti ndaj emrit tė Muhamedit, a.s.

Ky është një tregim i cili më së miri dëshmon për respektin ndaj veprës, karakterit dhe emrit të Muhammedit, a.s. që e kishin muslimanët e m ... Lexo me teper »

Tridhjetė shkaqe pėr hyrje nė Xhennet

Në Xhennet nuk do hyjë askush përveç besimtarëve. E sikur dikush prej qafirëve (mosbesimtarëve) apo mushrikëve (adhuruesve të idhujve), do t'i vepro ... Lexo me teper »

Parapėrgatitja pėr 7 gjėra tė rėnda

Profeti Muhamed (a.s) ka thënë në një hadith të saktë: “Paraprijini më punë të mira 7 gjërave të vështira: a prisni një varfëri e ... Lexo me teper »

Scroll To TopMuhamed Asllani - Respekti ndaj prindërve

Muhamed Asllani - Respekti ndaj prindėrve

Muhamed Asllani - Respekti ndaj prindërve