Këndi i Familjes

Feed Subscription

Jeta e kėndshme

Jeta, ose punon në të mirë të njeriut ose është kundër tij. Jeta është orë dhe sekonda, ditë dhe vjet që i kalojnë pranë duke e sh ... Lexo me teper »

Familja dhe njeriu

slami i caktuar nga Allahu dhe i dërguar njerëzve si institucion mëshire dhe uniteti, përfaqëson të drejtën juridike të krijimit. Çdo njeri gjen qet ... Lexo me teper »

Mbani fėmijėt larg vitaminave tė panevojshme

Krahas efektit pozitiv në shëndetin dhe zhvillimin e fëmijës, vitaminat luajnë rol të rëndësishëm edhe në zhvillimin e tij mendor dhe fizik. Nevoja e ... Lexo me teper »

Llojet e burrave

Ky burrë i ngjanë Pejgamberit [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem], ... Lexo me teper »

Tridhjetė shkaqe pėr lumturi

Bismil-lahir-rahmanir-rahim Me emrin e All-llahut Mëshiruesit te përgjithshëm Mëshirëplotit ... Lexo me teper »

Ndihmojeni fėmijėn ta zgjedhė sportin qė i pėlqen

Te vogëlushët, të cilët merren me sport, zhvillohen shkathtësitë psikofizike, më lehtë lidhin miqësi, mësojnë se sa e rëndësishme ... Lexo me teper »

Dyzet kėshilla (bashkėshortit) pėr martesė tė lumtur

Kur bëhet fjalë për obligimet dhe të drejtat bashkëshortore, kryesisht u drejtohen bashkëshorteve dhe nga ato kërkohet që t’i përmbushin obligimet e tyre, ... Lexo me teper »

Dėgjueshmėria ndaj burrit

Islami i ka dhënë gruas të drejta si dhe obligime. Ndër obligimet më të rëndësishme është dëgjueshmëria e saj ndaj burrit. Muhamedi, salalla ... Lexo me teper »

Marrėdhėnia e fėmijėve me paratė

Fëmijët e vegjël nuk kanë pikëpamje shumë të qarta se çfarë do të thotë para. Pra, ju prindërit mund t’i ndihmoni ata për t’i sqaruar ... Lexo me teper »

Provimet e fėmijėve duhen parė si njė lojė skuadre e familjes

Nxënësit kërkojnë mbështetjen e familjes në periudhën e provimeve apo atëherë kur marrin vendime të rëndësishme për jetën e tyre. ... Lexo me teper »

Si tė zhvilloni empatinė te fėmijėt

Çfarë do të thotë të thurësh empati? Pse është kaq e rëndësishme t’i mësoni fëmijës empatinë ? Si mund ta mësojmë at ... Lexo me teper »

Mėkati i bėrė nė vetmi!

Kur jam në vetmi, vetja më shtyn për kryerjen e ndonjë mëkati të madh, mundohem të përmbahem, mirëpo më ngadhënjen epshi, megjithëse un ... Lexo me teper »

Bashkimi martesor nė botėkuptimin islam

Esenca e çdo vizioni islam e merr pikënisjen nga teuhidi, d.m.th nga dëshmia e besimit se “nuk ka zot tjetër përveç Allahut”. Ndonëse e shkurtër në vet ... Lexo me teper »

3 Vepra te ēojnė nė shpėtim, 3 vepra tė tjera ēojnė nė shkatėrrim.

Abdullah ibn Umer Ibn Khatabi tregon se Profeti (paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të) ka thënë: ... Lexo me teper »

Niseni ditėn mbarė!

Përpara se të çoheni nga krevati çdo mëngjes, drejtojuni Zotit me lutje: “Falenderimi i takon vetëm Allahut që më solli sërish në jetë, dhe s ... Lexo me teper »

Nėna ėshtė mė shumė se dielli, uji e ajri.

Tregon Ebu Hamza, që shoqëronte Ebu Hurejren, kur ky erdhi në shtëpinë e tij, foli me zë të lartë dhe me një ton që nuk shprehte përpos se dashur ... Lexo me teper »

Rreziku qė na vjen nga bota virtuale

Interneti shformon realitetin. Duke qenë në shërbimin e tij, adoleshentët rrezikojnë të bëhen viktimat e tij. ... Lexo me teper »

Programi familjar nė dhjetė ditėshin e parė tė Dhul-Hixhes

Vëlla dhe motër e dhashur! ... Lexo me teper »

Respektimi i Prinderve

Respektimi i prinderve eshte shkak per hyrje ne Xhennet. Transmeton Ebu Darda r.a. se e ka degjuar Pejgamberin a.s. duke thene: ... Lexo me teper »

Gėnjeshtra, ndikon nė zhvillimin e fėmijės

Gënjeshtrat e fëmijëve fillojnë në moshë shumë të vogël, rreth 2-3 vjeç dhe variojnë sipas inteligjencës së fëmijës, m ... Lexo me teper »

Scroll To TopBashkim Bajraktari - Toleranca me jomuslimanet, vlera e jone

Bashkim Bajraktari - Toleranca me jomuslimanet, vlera e jone

Bashkim Bajraktari - Toleranca me jomuslimanet, vlera e jone